Pollennaptár



A szénanátha megelőzése nehéz feladat. Vannak kezelési módszerek, amelyek segítségével enyhíthetők a szénanátha tünetei, de ezek használata mellett arra is ügyelnünk kell, hogy lehetőséghez mérten kerüljük az allergén anyagokat. Ha megvolt már az allergiateszt, és tudjuk már, hogy mire vagyunk allergiásak, akkor könnyebb elkerülni ezeket az anyagokat, teszünk egy lépést a szénanátha megelőzése, és tüneteinek enyhítése érdekében. A pollennaptár minden allergiás beteg segítségére válhat. A pollen allergia esetében tudni lehet, hogy mely allergén melyik időszakban a legaktívabb, mikor van a beteg legjobban kitéve ezeknak az anyagoknak.

Az alábbi táblázat a pollennaptár adatait tartalmazza. A megnevezett allergén anyag mellett besatírozott időszak az adott anyag legaktívabb periódusát jelzi (sötét zöld a legaktívabb).

Pollennaptár
Pollennaptár


A pollennaptár lehetőséget biztosít számunkra, hogy figyeljük az allergiás tüneteket kiváltó anyagok aktivitását. A következő részből megtudhatják, hogy mit tehetünk a szénanátha tüneteinek enyhítése érdekében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése